Hacka köttet och blanda med kvarg, senap, gräslök, salt och peppar. Tryck ut 16 rundlar av kavringen med hjälp av ett glas. 100 g rökt viltkött t ex renstek. 8 skivor kavring
Mixa det med kavringen till en smulig smet. Dela humrarna, ta ur allt kött – försök få ut klorna så hela som möjligt och lägg dem kallt i folie till serveringen
Mixa smör och kavring till en smulig massa. Kött, kyckling eller fisk har man ju ofta som bas men ibland tycker jag det kan vara svårt att komma på nya såser och tillbehör
Kavringscheesecake är en riktig klassiker och går bra att förbereda, ja till och med frysa. Varmrätten blir kött, hasselbackspotatis och rödvinssås eller kanske en portvinssky…
Här kommer det ett recept på en underbart god sikröra som passar bra både som aptitretare eller vickning, helst tillsammans med svartbröd men även kavring fungerar bra
Skiva upp och servera på kavring med smör, dill, hovmästarsås, rädisor och kanske lite krasse. Dela laxfilén så att ni får två lika stor bitar att lägga spegelvända med köttsidorna mot varandra
Mixa kavringen och blanda med det smälta smöret. 3-4 skivor kavring. Bred ut blandningen över kavringen och låt stå i kylen 1-2 h. Lägg i köttet och låt det marinera i ca 20 min. Låt köttet vila ca 10 min. 3-4 skivor kavring
Kavring. Till varmrätt blev det grillat kött med följande marinader. Allt kött blev väldigt gott och till det serverades potatisgratäng, skogschampinjonsås (se nedan), tzatziki och fetaostsallad
Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten. Lägg skivad mozzarella, strimlade soltorkade tomater, bacon och kryddor på köttsidan
Nja, kanske inte kavring eller Skogaholms-limpa. Det passar dels som aperitif men är också tillräckligt smakrikt för att klara chiliheta rätter på kyckling, kött och fisk