Jag hade förberett en räktårta på botten av kavring, äggrullar med färskost, gräslök och kallrökt lax, sallad med rädisor och ärtskott, minibiffar av lammfärs, ugnsrostad potatis med timjan, stekt minisparris med rostade pinjenötter och smulad chèvre, röra på chèvreost, minipajer med grillad paprika och chèvre, minipajer med brie och mango chutney, nybakat bröd, kex, ostbricka och vindruvor
Lite mer jobb kräver Portvinskokt päron Saint Agur, valnötter & knaprig kavring, men sötman från portvin och päron går fint ihop med den krämiga och smakrika ädelosten
Jag vet alltså inte hur menyn ser ut, men det skulle kunna vara Karins Avokadosoppa till förrätt och Portvinskokt päron med Saint Agur, valnötter och knaprig kavring som avslutning
Frasig Kavring med Havsröra. Frasig Tomatpaj med Karamelliserad Rödlöj & Chèvre. Och så blev det söndag. Helgen har varit toppen med Matmässan, goda vänner, mkt skratt och prat, en hel del vinprovning både på matmässan och på hemmaplan och massor av god mat så klart
Skagentårta10 pers på buffé eller som förrättknappt 50 g mörkt bröd (kavring fungerar bra)30 g smör200 g färskost (typ philadelphia)2 msk majonnäs100 g kallrökt lax150 g räkor2 msk dillsaltpepparCitronStenbitsromSmula sönder brödet så fint du kan, antingen i matberedare eller medelst noggrann hackning
Två sorters sill på delikatesspotatis med liten äggbakelse och lagrad cheddar på kavring. Mina läckra wraps med den enkla gurksalladen, lite olivolja, svartpeppar och flingsalt på toppen gör det ännu läckrare