Desserten är inspirerad av en klassisk skånsk äppelkaka, men istället för äppelmos och skorpmjöl på kavring använde jag ingredienser som jag får äta på min diet
Stek riven kavring och vitt bröd i resterande smör och krydda med 2 msk socker och lite kanel. Lägg hälften av det stekta brödet i ugnsfast form, lägg hälften av äppelmoset ovanpå och sedan 2 av de skurna äpplena. 240 gram äppelmos. 100 gram kavring , rivet
Riv kavring och choklad och blanda. Vispa grädden tjock och blanda med äppelmoset. 4 dl riven okryddad kavring eller annat mörkt bröd. 1-1½ dl lättsötat äppelmos
Stek riven kavring och vitt bröd i resterande smör och krydda med 2 msk socker och lite kanel. Lägg hälften av det stekta brödet i ugnsfast form, lägg hälften av äppelmoset ovanpå och sedan 2 av de skurna äpplena. 100 g kavring. 240 g äppelmos
Skånsk äppelkaka gör en del på ströbröd av vitt bröd, jag gör den på kavring, en del gör den på köpt äppelmos, jag gör den på hemkokt mos där det fortfarande finns bitar kvar i