Det här är ytterligare en variant av de energibollar jag gjorde tidigare (recept här). Den här gången hade jag också i härligt syrlig halloncrunch, som helt enkelt är torkade hallon utan några som helst tillsatser
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rör samman mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och nyp ihop med de torra ingredienserna till en smulig massa
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rör samman mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och nyp ihop med de torra ingredienserna till en smulig massa
1. Rosta spiskummin i en torr stekpanna. Mal den i mortel. Stöt och mal även koriander och kardemumma. 2. Stycka köttet i stora bitar med ben och stek runtom i olja i en stor gryta
Kardemummadoftande granola. Jag saknade lite crunch i den granola jag har gjort de senaste gångerna nu i höst men senast fick jag verkligen till det och granolan blev sådär krispig och god som jag ville ha den
Jag har nog söndagar som min favoritmatlagardag faktiskt. Det hjälper att veta att Ella kommer hem dödshungrig från jobbet som simskoleassistent på Klitterbadet
Ett kardemummadoftande grötbröd på lantbrödsmjöl kalljäser nu. Idag går degblandaren för full maskin. Jag och lillprinsen turas om att mortla alla kryddor till årets pepparkaksdeg