Fyllning: 1 dl socker blandat med 1-2 tsk kardemumma
Beskrivning
Bkanda fil och bikarbonat i en skål, rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg I taget under omrörning, blanda torrvarorna i en skål, rör ner i äggblandningen växelvis med gräddfilen, smörj och bröa en form, häll i lite smet i botten, varva sen fyllning och smet i en avlång form, ca 1,5-2 l,
175gr i ca 45 min
De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt. INGREDIENSER2 1/2 dlvetemjöl1 dlströsocker2 tskvaniljsocker1 tskbakpulver2 tsk finstött kardemumma100 gkallt smör2 mskljus sirapGör så här
Fick ju finfin kardemumma från Indien av finfina kusinen som besöker det landet titt som tätt. Tänka att skala kardemumman innan man mal den för att lägga i bakverken
Och de var precis så goda som jag tänkt mig, en riktig vuxen-kaka, perfekt till kaffet. Blanda salt, mjöl, kaffepulver och kardemumma och rör ner i smör-smeten tills det blir en deg
Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och vaniljsocker. Är stickan helt torr är kakan klar. Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. 1½ tsk kardemumma
de gjorde sig perfekt som topping på en annars tämligen klassisk kaka. 100 g smör1 ägg1,5 dl socker4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk kardemummakärnor1,5 dl mjölk1/2 dl pärlsocker1/2 dl grovhackad sötmandel8 späda stjälkar rabarberstöt kardemumma i mortel och smält smör med detta
Det får det väl ändå vara värt tänker jag och kastar en längtande blick på ovanstående citron och kardemummakaka som jag bakade och serverade på cafeet
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
De ljusa lämnade jag bort kakaon och slängde ner lite M&M i, det krävdes 2 minuter extra på dem och jag antar det är för att kakaon inte var där eller så var det bara ugnen som gjorde det. 4 msk kakao. 4 msk kakao
Ta ut de från ugnen och lägg en noblesskaka över varje. Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har inte riktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.