Persikornas sötma framhävs ännu mer av lite råsocker som sedan bryts av mot rosmarin och sältan av bacon och blåmögel ost och så lite valnötter på det tack
Karamelliserad rosmarinkryddad palsternacka med grönkålssallad. Finhacka färsk rosmarin. Ha i sirap, rödvinsvinäger, en nypa salt och finhackad rosmarin i stekpannan
Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Den är lätt att göra för skalet är färdigköpt snördeg och fyllningen är karamelliserad vitlök med smak av rosmarin och timjan, mjuk getost och en hård, som jag dock inte kunde hitta, så jag valde Ossau-Iraty som är en hård fårost istället, och en av mina favoritostar
Vill ni kan ni lägga till socker i detta skede och få mer karamelliserade aprikoser. Men jag pimpade upp min med rosmarin och mitt hemmagjorda jordnötssmör också