Karamelliserade rosmarin recept

Kryddstekt oxfilé med karamelliserade rotfrukter och bearnaisesås

Kryddstekt oxfilé med karamelliserade rotfrukter och bearnaisesås

Hacka sardeller och rosmarin. färsk rosmarin. 6 personer Ingredienser 6 bitar oxfilé, (á 150 g) 2 tsk hel vitpeppar 2 tsk hel svartpeppar 3 sardeller 2 msk färsk rosmarin 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 1 tsk salt smör Karamelliserade rotfrukter 1 1/2 kilo småpotatisar, palsternacka, rotselleri, morötter och kålrot 200 g steklök 3 msk lönnsirap eller ljus sirap 2 msk olivolja 1 tsk salt 300 g paksoy eller mangold Bearnaisesås med brynt smör 250 g smör 3 schalottenlökar 3/4 dl vitvinsvinäger 1 tsk hel svartpeppar 4 kvistar färsk dragon 4 äggulor 2 krm salt 1 krm nymald svartpeppar 1/2 dl dragon utan stjälkar
Knytkalas och karamelliserad vitlökspaj

Knytkalas och karamelliserad vitlökspaj

Den är lätt att göra för skalet är färdigköpt snördeg och fyllningen är karamelliserad vitlök med smak av rosmarin och timjan, mjuk getost och en hård, som jag dock inte kunde hitta, så jag valde Ossau-Iraty som är en hård fårost istället, och en av mina favoritostar
Bruschetta med ricotta, aprikos och rosmarin

Bruschetta med ricotta, aprikos och rosmarin

Vill ni kan ni lägga till socker i detta skede och få mer karamelliserade aprikoser. Men jag pimpade upp min med rosmarin och mitt hemmagjorda jordnötssmör också