Äppelpaj med mandel och calvados. Äppelmazarin med mandel. Nu i veckan var det mazarinens dag, men ska jag vara helt ärlig måste jag erkänna att den klassiska mazarinen med vit glasyr på inte är min favorit
Karamelliserade äpplen. Ha sedan i kanel, vatten och calvados. 25 g calvados (0,25 dl). Karamelliserade äpplen 3 stora äpplen, granny smith 145 g strösocker (1,5 dl) 50 g vatten 40 g osaltat smör 5 g kanel 50 g vatten (0,5 dl) 25 g calvados (0,25 dl)
Lägg de karamelliserade äpplena i portionsformar. calvados. Karamellisera socker gyllene i en stekpanna, lägg i de 4 halvorna, tillsätt smör och avsluta med calvadosen
Blanda mandel, florsocker, smör, mjöl, calvados och ägg till fyllningen. 2 msk calvados. Blanda ingredienserna till mördegen och lägg kallt att vila i 1-2 timmar
Karamelliserade äppelklyftor med björnbär. Mosa några av björnbären i en skål, lägg i äppelklyftorna, resten av bären och häll på ett par deciliter av sockerlagen samt calvados
Vispa äggulorna och strösockret poröst och blanda med den vispade grädden samt calvados. Lägg den varma äppelflanet på en tallrik, servera calvadosgrädde och vaniljglass bredvid