Häll på all vätska och smula ner buljongen. Krämig kantarellsoppa med frisk smak av citron. 1,5 svampbuljongtärning (jag tog grönsaksbuljong och det blev gott)
Häll på buljong och grädde. 5 dl grönsaksbuljong. 5 dl grönsaksbuljong. Idag blir en spännande dag. Först ska vi vara barnvakt åt lillkusinen, sen ska jag på vernissage och efter det blir det åktur med fyrhjuling och
Ta kastrullen från värmen, rör ner mjölet och späd med en del av buljongen. Kantarellsoppa. 1/2 liter grönsaksbuljong. Ställ åter på värmen, rör ner resten av buljongen och hälften av grädden, småkoka på låg värme i ca 15 minuter. 1/2 liter grönsaksbuljong
Tillsätt buljong, grädde och soja och rör om igen. Strö persilja över kantarellsoppan och servera. 15 dl grönsaksbuljong. 18-10 dl kantareller 2-3 schalottenlökar 20 g smör, till stekning 0,5-1 dl portvin 5 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja 2 tsk salt 1 krm peppar 3 msk persilja, hackadSkala och hacka löken fint
300 g kantareller33 schalottenlökar 1-2 vitlöksklyftor1002 msk smö½ dl vitt vin6 3 dl grönsaksbuljong3 dl hönsbuljong22 dl vispgräddetimjan salt och peppar2 msk smörSkala och finhacka lök och vitlök. Tillsätt buljong och grädde och låt sjuda ca 10 minuter
Jaa, jag hade färdig buljong i, det är fredag, orkar inte hålla på. Kantarellsoppa. Fan va gott. Lite pilgrimsmusslor på det och sen toppa med knaperstekt bacon och friterad purjolök
Späd sedan i omgångar och under omrörning medbuljongen. Så kvällen till ära invigde jag dem med kantarellsoppa, som förrätt innan vi gick loss på det underbara lammet som också införskaffades i saluhallen på Tovedals