Kanelglass
asa.frodin
asa.frodin

Kanelglass

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 tsk malen kanel
  • 1 dl strösocker (90 g)
  • 1 nypa salt
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1/2 krm xantangummi
  • 3 äggulor

Beskrivning

    Häll mjölk och grädde i en kastrull och värm till max 80 grader. Blanda kanel, socker, salt, majsstärkelse och xantangummi i en bunke bredvid. Vispa ner äggulorna i sockerblandningen tills det blir pösigt.

    Kontrollera temperaturen på gräddblandningen. Den får inte vara över 80 grader! Häll i äggblandningen och värm allt under vispning tills glassmeten tjocknar. Ta av värmen och vispa lite till för att bli av med överskottsvärmen. Låt svalna. Ställ in i kylen och se till att smeten är kylskåpskall innan du häller den i glassmaskinen. Ät direkt eller frys in. Håller i frys upp till 3 veckor. Tina långsamt i kyl innan servering för bästa resultat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.