Kanelbullar recept

93 Spara
Glutenfria kanelbullar!

Glutenfria kanelbullar!

I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar. För alla som ätit eller provat att baka glutenfria bullar vet nog om hur svårt det kan vara att få tag i ett bra komplement till de vanliga kanelbullarna men äntligen
84 Spara
Kanelbullar med mandelmassa

Kanelbullar med mandelmassa

Häll ner lite av vätskan i jästen och rör om tills det har löst sig, häll sedan ner resten av vätskan, häll ner socker, ägg, salt och kardemumma och blanda om medan du häller i nästan allt mjöl, lite kan vara bra att spara till utbakningen sedan
14 Spara
Kanelbullar

Kanelbullar

Snön yrde utanför fönstret (ja, i slutet på mars…) och det blåste kallt, då blev jag och äldsta dottern sugna på att baka bullar, vi hade ingen större lust att gå ut Kanelbullar är perfekt när barnen vill hjälpa till – de kan både knåda, kavla, pensla ägg och ströa pärlsocker
5 Spara
Kanelbullar

Kanelbullar

Deg. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Smula ner jäst i en stor bunke eller köksmaskin
12 Spara
Kanelbulle cheesecake

Kanelbulle cheesecake

1 msk (15g) honung. 2,5 msk sockerfri pannkakssirap (eller honung/agave). 1 msk (15g) honung. Många som jag träffar som läser min blogg eller som följer mig på Instagram frågar hur jag kommer på alla recept jag gör
10 Spara
Raw kanelbullar (15 stycken)

Raw kanelbullar (15 stycken)

Ingredienser, russinsmet. Förvara i kylskåpet cirka en timma innan du skär upp kanelbullarna. 1/2 dl + 1/2 dl russin. Kör 1/2 dl russin, 1/2 dl vatten, 1 krm vaniljpulver i matberedaren tills det har blivit en smet. Kör resten av smeten med dadlar, 1/2 dl russin, 1 msk kanel och cashewnötter till en smet. 1/2 dl + 1/2 dl russin
5 Spara
Kanelbullar

Kanelbullar

Rör ner vaniljkvarg, strösocker, salt och mald kardemumma. 2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj. 2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
3 Spara
Lyxiga kanelbullar

Lyxiga kanelbullar

Receptet kommer från Johan Söderbergs kokbok Riddarbageriets söta. Då tyckte jag att det var en bra idé att baka kanelbullar och vips, så var det 28 grader varmt i köket igen. Kanelbullar25 stycken12 dl vetemjöl3 dl mjölk1,25 dl socker100 g smör 1 ägg1 1/2 tsk salt1 msk kardemummakärnor30 g jästsmör,socker, kanel, ägg och pärlsocker till fyllning och garneringSmula ner jästen i en bunke
94 Spara
Vegetariska matmuffins med spenat, körsbärstomater, get/fårost och norialger

Vegetariska matmuffins med spenat, körsbärstomater, get/fårost och norialger

½ dl olivolja eller rapsolja. 4 dl sojamjöl2 dl ljust bovetemjöl1½ msk malda psylliumfrön1 msk bakpulver1 tsk salt - knappt2 msk Kunglig Salladskrydda - eller annan valfri kryddblandning125 g get- eller fårost1 påse babyspenat, 65 g1 förpackning körsbärstomater, 250 g1 "näve" norikrinklar - de är jättelätta, vägde bara ca 4 g3 ägg½ dl olivolja eller rapsolja3 dl yoghurt1 - 1½ dl vattenlite olivolja att fräsa tomater/spenat iSkölj spenaten och halvera tomaterna
Sökförslag och sidor