Här sitter jag med datorn i knät, trötta och febriga barn i soffan och en kopp te på igång – jag har nog ett par vakna timmar till framför mig skulle jag gissa på
Häll ner lite av vätskan i jästen och rör om tills det har löst sig, häll sedan ner resten av vätskan, häll ner socker, ägg, salt och kardemumma och blanda om medan du häller i nästan allt mjöl, lite kan vara bra att spara till utbakningen sedan
I frysen ligger nu kanelbullarna som vi inte åt upp och väntar. De blev helt underbart goda ochsaftiga -testa nästa gång du ska baka bullar, kommer garanterat bli en succé
Onsdag och ledig dag, jag hade planerat kakbak men har inte kommit till skott ännu. I söndags blev det i alla fall bullbak, och denna gång gjorde jag kalljästa sådana
Tillsätt mjölkblandningen och rör ut jästen. Blanda ner de övriga ingredienserna och gör en "bulldeg". Pensla knytena med ägg och strö över pärlsocker och ev flagad mandel
Rör om och låt koka på svag värme tills rabarberbitarna är mjukaoch kompotten krämig. Eftersom det inte blev någon bak uppdatering förra helgen lägger jag nu upp förra veckans góbullar med smak av rabarber, kanel och vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.