Vänta åtminstone en vecka innan du lagar kalops eller pytt i panna (eller smakar på betorna…). Börja med att diska två stora burkar som du skall ha betorna i
Jag serverade med hela rödbetor, skivad inlagd gurka och kokt blomkål. Som redning använder jag som vanligt redningsmix men om man inte har emot stärklse så red med lite maizena i vatten
4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagdarödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Servera med kokt potatis och inlagdarödbetor. *I samarbete med ICA Sverige*. Och köttgrytan to rule them all här i Sverige är ju onekligen kalops, eller hur