Smörj en ugnsform, fyll den till hälften medkall kokt pasta. KallpastaKöttfärsröraGratängsåsRiven ostGör en köttfärsröra efter egen smak, själv tog jag purjolök, majs, pressad vitlök, salt, peppar, tomatpuré, chili, creme fraiche och köttfärs
så kallt är det. Jag serverade den också helt annorlunda än vad jag brukar göra och hoppade över alternativen som ris eller pasta och lät istället grytan skopas upp på krispiga nachochips
Hans stora matintresse gjorde att han arbetade fram vad han kallade "det perfekta chilireceptet" och han drev också en restaurang i Dallas som serverade hans berömda recept
Häll av pastan i durkslag, skölj eventuellt med lite kallt vatten (jag vet att det sägs att man inte ska göra det men jag tycker det blir bättre med en kort avsköljning)
Häll av pastan, skölj den hastigt i kallt vatten. Krämig med fint tuggmotstånd och smak från fänkålen blev det en riktigt god sås som kryddades med rosépeppar, citronskal och en aning koreansk chili samt parmesan
musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna. Rör ner pastan i musslorna och servera på ett stort fat, gärna med vitlöksbröd och/eller bruschetta
Börja med att skrubba rent musslorna under kallt rinnande vatten. Smaka av buljongen med salt och peppar och tillsätt sedan blåmusslorna, den nykokta pastan, chilin och persiljan
Häll av pastan, skölj den helt lätt i kallt vatten, låt droppa av lite och lägg pastan i pastasåsen. gärna lite chili, torkad eller färsk, för extra sting och bett
att jag skulle blötlägga musslorna i iskallt vatten någon timme innan med havssalt för att musslorna skulle släppa sand och att musslorna är färdiga när de precis har öppnat sig
Fast kallt har det varit, kollade in till växterna i växthuset och där var det varmt och skönt. Vinet passar bäst till skaldjur, pastamed fisk- och skaldjur, gravad lax med gravlaxsås, ljust kött, rätter med lite hetta