Servera fisken varm eller kall med dillmajonnäs, pressgurka och potatis. 3 kvist kvist dilldill. Ingredienser Antal portioner - + 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben 1 l l vatten vatten 2 msk msk vinäger vinäger 5 st st peppar, hel vit peppar, hel vit 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st morot morot 3 kvist kvist dilldill 3 msk msk salt salt 2 st st kryddpeppar, hel kryddpeppar, hel
Sätt pannan eller kastrullen med laxen att svalna i lagen i ett vattenbad med kallt vatten ex. Smaka av med lite vinäger, salt, peppar och rör ned hackad dill
Avsluta med den vispade grädden och dillen. Servera laxfiléerna med skarpsås och garnera med dill. 18 st dillstjälkar. 12 msk finhackad dill. 1dillSkala och skär moroten i slantar. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten cirka 5 minuter
Inkokt lax är något som verkligen passar perfekt på buffébordet eftersom den ska ätas kall, och med andra ord med fördel kan förberedas både en och två dagar innan den ska serveras
) Lägg i laxen och låt stå kallt över natten. dill. Inkokt lax. Vill du inte använda créme fraiche franska örter så kan du byta ut créme fraichen mot enbart naturell som du smaksätter med dill, persilja eller andra örter
I veckan kan du läsa om två kalla såser till fisk, bland annat dillmajonnäs. Inkokt lax är faktiskt en fantstiskt bra bjudrätt eftersom du lika gärna kan tillreda den dagen innan och jag tycker att den är som godast kall
Förutom den tidigare föreslagna såsen passar en romsås eller en kall spenat- eller örtsås till. Jag älskar lax i alla former, ugnsbakad, i pudding, inkokt, i soppa, i sallad, i sushi
Servera laxen kall med dillmajonäs och pressgurka. Servera laxen ljummen eller kall tillsammans med nypotatis, majonnäsen och gurkan och gärna kokta ärtor och späda, lättkokta morötter eller en sallad