på vin och fisksås och koka i tre minuter. lite thailändsk basilika, hackad. basilika. 4 tsk fisksås. Låt musslorna ligga i en skål med kallt vatten i 10. 4 tsk fisksås
Servera tillsammans med iskall skumppa, jag skulle våga påstå att det inte blir bättre än det. Salladsblad Mungbönsgroddar Mynta Koriander Thai basilika Risnudlar (räkor, svamp, tofu, lax, oxfilé) Marinera räkorna och shiitake svampen (svampen behöver marineras i några timmar, räkorna kan serveras direkt) Strimla tunnt alla grönsaker och lägg på ett fat med de övriga ingredienserna Koka risnudlarna enligt anvisningen på paketet, skölj under kallt vatten när de kokat klart Koka upp vatten i en stor kastrull (som rymmer ett rispapper) Lägg en fuktig duk på arbetsytan (detta gör att rispappret inte klibbar sig fast) Doppa ett ark åt gången i det varma vattnet (akta fingrarna) tills arken mjuknat, lägg arken på den fuktiga duken, fyll och rulla Jag brukar börja med örterna, då ser det fint ut när man rullat dem klart Lägg den färdigt rullade rullen på en tallrik, under en fuktig duk Servera direkt eller förvara i kylskåp under en fuktig duk i högst ett par timmar Jordnötssås (ca 1,5 dl)4 msk jordnötssmör (utan tillsatt socker, t. Urtekram) 1 msk Ketjap Manis 1,5 msk Siracha - chilisås (eller vanlig chili)1 dl vatten 1 msk limesaft1 tsk fisksås1 msk riven färsk ingefäraBlanda alla ingredienser, smaka 4 msk jordnötssmör. 1 tsk fisksås
Fyll en bunke med kallt vatten och lägg i några isbitar. Lägg chili, vitlök och socker i morteln, mortla så att vitlöken och chilin blir riktigt mosad, tillsätt fisksås och blanda väl
Häll över kokande (eller kallt) vatten tills det gott och väl täcker, och koka sedan upp. Ta en torr stekpanna och lägg i alla kryddor utom lagerblad och fisksås
Ta fram en stor skål med kallt vatten. Lägg i, ca 5 cm från kanten emot dig några skivor lax, salladsblad, nudlar, böngroddar, morot, gurka, salladslök och till sist koriander, basilika och mynta. 1 kruka thaibasilika. 3 msk fisksås
Koka nudlarna enligt anvisning och spola dem i kallt vatten. några droppar fisksås. Vill man ha sin rätt lite mustigare och saltare kan man droppa på lite fisksås
Men personligen tycker jag inte som många andra jag möter nu att det gör så mycket att det har blivit kallare igen och att våren inte riktigt har kommit än – det är ju trots allt bara mars
Rör ner fisksås, vinäger, chili, korianderblad- och stjälkar. av thailändsk basilika. räkor (av 1/2 kg räkor med skal)30 – 40 g torkade mungbönsnudlar16 färska blad av thailändsk basilika3 dl (30 g) färska korianderblad1 medelstor morot, skuren i korta tunna strimlorrivet skal av 2 lime40 ml söt chilisåsDipsås1. 1 dl kallt vatten1 tsk socker0,5 dl fisksås4 tsk vit vinäger1 liten röd chili, finhackad4 tsk hackade färska korianderblad- och stjälkarHäll kallvattnet i en liten bunke, häll i sockret och rör tills det löst upp sig. Lägg 4 – 5 räkor sida vid sida mitt på rispapperet, lägg två basilikablad ovanpå, tillsammans med lite koriander, några morotsstrimlor, lite limeskal och några nudlar