Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg,. a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på. 1 dl hackade russin. 75 g hackade torkade tranbär
Saftig, kryddig och mycket julmyzig kaka. Blanda alla torra ingredienser, smält under tiden smöret, rör ihop med det torra, rör sedan ner fil och sirap, smeten behöver inte vispas utan bara röras till jämn konsistens
- Annelie - Originalreceptet finns även HÄR på Göteborgs Kex sida och heter där Emelies Bärdrömmar - enda skillnaden är att jag hade i lite mer tranbär och russin i mina kakor samt råsocker istället för farinsocker
Knåda försiktigt en liten stund tills den torkade frukten har fördelat sig hyfsat jämnt i degen. Vid sidan av den vansinnigt goda nöt- och fruktkakan panforte är alltså det viktigaste smuggelgodset en panettone classico
Idag är det första advent och givetvis måste man mysa med lite adventsfika. Ut kom denna kaka. Jag tjuvstartade när jag var där och julkänslorna började med ens bubbla, de enorma snömassorna utanför fönstret bidrog också såklart