Kaka gluten laktosfri recept

Gluten och laktosfri Drömrulltårta

Gluten och laktosfri Drömrulltårta

Sikta ner potatismjöl, kakao och bakpulver med en sil för att slippa klumpar i smeten. Jag fortsätter mitt semesteruppdrag, att hitta bra recept som är glutenfria
Gluten och laktosfria bullar

Gluten och laktosfria bullar

Bred ut hälften av smörblandningen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Glutenfri deg blir oftast lite lösare än vanlig deg så ge inte upp
Gluten och laktosfri Rockyroadtårta

Gluten och laktosfri Rockyroadtårta

För ett tag sedan hade vi anledning att försöka oss på en kaka som var både gluten- och laktosfri. Kakan ska knappt ha stannat och vara kladdig i mitten men ha fått en skorpa
Julig rulltårta som är gluten och laktosfri

Julig rulltårta som är gluten och laktosfri

Ta ut kakan ur ugnen, sockra ytan och stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Här kommer ett recept på en tårta som lätt görs både laktos och glutenfri och passa många
Saffranskladdkaka - Gluten och laktosfri

Saffranskladdkaka - Gluten och laktosfri

Servera kakan ljummen eller kall med vispgrädde och apelsinklyftor. 2,5 dl glutenfri mjölmix. 150 g laktosfritt margarin eller smör. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan. 2,5 dl glutenfri mjölmix. 150 g laktosfritt margarin eller smör
Mazariner - Gluten och laktosfria godbitar

Mazariner - Gluten och laktosfria godbitar

300 g rumsvarmt laktosfritt smör eller margarin. 140 g glutenfritt havremjöl. 125 g rumsvarmt laktosfritt smör eller margarin. 300 g rumsvarmt laktosfritt smör. 140 g glutenfritt havremjöl. 125 g rumsvarmt laktosfritt smör

Krämig, laktosfri chokladkaka med apelsin

Denna är fri från gluten och laktos, vill du hålla den helt fri från raffinerat socker så byt ut jordnötterna i choklad från naturgodishyllan mot mer steviasötad choklad från Cavalier
Krämig, laktosfri chokladkaka med apelsin

Krämig, laktosfri chokladkaka med apelsin

Pressa i ca 1 msk av apelsinsaften och tillsätt sedan kakao, mesquite, vaniljpulver och sötning. Skiva sedan 1 av apelsinerna tunt och lägg på krämen, finhacka därefter ytterligare några rutor choklad och nötter för att toppa kakan med. 1 dl glutenfritt havregryn. 5 msk raw kakao