- Mixa kakorna i matberedaren och tillsätt sedan kakaon och smöret. Tårtan är en chokladcheesecake med digestive och oreobotten och citronmousse på toppen
Tillsätt citronskal och kesella, vänd ner grädden och allra sist de fluffiga äggvitorna. Nå, det här var något närmare det jag egentligen hade tänkt göra - en citronmousse-
Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor. 500 g Arla Köket Kesella® kvarg. rivet skal och pressad saft av 1 citron. 2 ägg 500 g Arla Köket Kesella® kvarg 1 dl strösocker 1 dl Arla Köket® crème fraiche ½ dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker rivet skal och pressad saft av 1 citron
Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor. 500 g Arla Köket Kesella® kvarg. rivet skal och pressad saft av 1 citron. 2 ägg 500 g Arla Köket Kesella® kvarg 1 dl strösocker 1 dl Arla Köket® crème fraiche ½ dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker rivet skal och pressad saft av 1 citron
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao i en skål och vänd ner i äggsmeten. Vispa ihop ägg, äggulor och socker, tillsätt vispgrädden och till sist citronjuice och skal
Vispa ut kesella i äggsmeten tills inga klumpar syns. Bred ut det till en 20 cm stor kaka. Koka päronen med socker, vatten, vanilj och citron tills de är mjuka, ca 5 min beroende på sort och mognad. Koka upp socker, vatten och citron i en kastrull och låt koka ihop ca 5 min. 1 citron. 200 g kesella. 1 tsk citronsaft
Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. 12,5 dl kesella 10%. 1200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak). 1New York cheesecake150 g osaltat smör 300 g digestivekex 1 dl strösocker 1 dl maizena (majsstärkelse) 2 tsk vaniljsocker 600 g färskost 2,5 dl kesella 10% 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak) 1 dl frysta blåbärNew York cheesecake med blåbär. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter
skal och saft av en citron. Till pajen kan man med fördel servera vispad grädde, glass eller kesella. Jag är lite veckovill och när jag till slut insåg att det var fredag igår var det allt för sent att blogga om en kaka
Rör ner kesella. Rör ut florsocker i mjölk och bred över kakan. Citronskal + saft. Skär kakan i rutor när den har stelnat 6 ägg. 250 g kesella. 1 citron