Så det fick alltså bli mini-kaffepavlovas (i stil med tapas, går ju lika bra att göra en stor pavlovatårta om man vill) med en mörk choklad- och kaffemousse och en vit kaffetryffel drizzlad över
kaffe. 1mörk choklad. 1äggula. 1vispgrädde. 1chokladkaffebönor eller flisad chokladLen och ljuvligt god och dessutom är den här moussen som är mycket lättgjord
) kaffemousse med ett inre av romkokta körsbär på en mandel-choklad-fondant-botten. När de stelnat halvvägs lägger du en liten körsbärskupol i varje kaffemoussekupol så de fylls upp, släta till ytan och ställer in allt i kylen igen att bli helt kallt och stelnat
Jag gjorde även en liten bakelse med de saffranskokta päronen och kaffemousse, som du kan se längst ner i inlägget, men samtliga närvarande var rörande eniga om att tonkamoussen passade bäst med de saffranskokta päronen
Denna vecka så har jag gjort en kaffemousse som är super god. Kaffe mousse ca 6 stÄggula 50 gr vispas fluffigtVatten 30 grNescafe 6 gr (eller espressokaffe om man har det)Socker 75 grKoka dessa tre och häll på dom uppvispade äggulornaSen behöver vi en maräng så vispa dessa hårtÄggvita 40 grSocker 45 grGelantinblad 1,5 bladBlötlägg gelantinet i kallt vatten, smält det sedan och blanda ordentligt ner det i kaffeblandningen
Gör så här med kaffemoussen. Gör så här med mandelbotten. Ta fram ett bakplåtspapper och den form du sedan ska göra tårtan i, lämpligen en kakform med löstagbara kanter