Det här var andra gången jag lagade köttsoppa (på älgkött) och den blev jätte jätte god. Hemligheten tror jag är att koka köttet en, två dagar före man skall äta det och låta köttet koka riktigt länge och även grönsakerna (då på väldigt låg temperatur)
Lägg ner allt i grytan med köttet. 2) Skära steken i bitar och bryna köttet i fett så de får lite färg, salta och peppra. 3) Lägg köttet ner i grytan. 1 köttbuljong
1 Koka upp vattnet, lägg i kryddorna, märgben och kött. 4 Ta upp köttet och sila av buljongen. 8 Tärna under tiden köttet i små tärningar. 9 Tillsätt köttet, hackad persilja och koka upp, dra av grytan. 6 kg nötkött högrev
Helt okej köttsoppa blev det ändå. Lägg köttet i en gryta. Köttsoppa. Ta upp kött och grönsaker och låt kallna något innan du skär fina bitar lagom stora att äta med sked
köttsoppa…. Man minns ju de mosiga morötterna och fettbitarna på det sega köttet…. Vi var inte lätta att flirta med, och stackars mamma fick snällt laga köttsoppa på riktiga råvaror om vi skulle sörpla i oss soppan
1 Koka upp vattnet, lägg i kryddorna, märgben och kött. 4 Ta upp köttet och sila av buljongen. 8 Tärna under tiden köttet i små tärningar. 9 Tillsätt köttet, hackad persilja och koka upp, dra av grytan. 0,6 kg nötkött högrev. 1,5 l vatten 2 tsk salt 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens) 15 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 st märgben 0,6 kg nötkött högrev 3 st medelstora morötter 3 st medelstora potatisar fast sort 2 st palsternackor 1 st purjolök 1 st gul lök 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor 75 gram rotselleri 1 st mörk oxbujongtärning