Tänk på att lägga en form i botten av ugnen som fångar upp vätskan. 3) Baka ihop till en jämn rulle något mindre än köttfärslimpa, utan håligheter. 5) Lägg in rullen in i ugnen, i 3-4 timmar
Lägg på en plåt med skalet nedåt och ringla över drygt hälften av olivoljan. Grilla kött oåda sidorna. Lägg den med kikärter, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare
Enligt uppgift blir t ex kött som tillagats med SV-teknik mycket mörare och saftigare samt att aromerna stannar kvar i köttbiten eftersom den är tillagad i vakuumpåse
Med lite snygg uppläggning passar denna rätt både till vardags och på helgen. Nån gång då och då får man ju bryta trenden med allt kött och äta lite fisk istället
Titeln antyder något omöjligt nämligen vegetariskt kött men det är en bulle som används istället för köttbullar och ser dessutom snarlik ut så den får helt enkelt heta så
Äter du kött så uteslut gärna rött kött, eller välj ekologiskt som inte har matats med sojaprodukter, fått antibiotika i maten eller eventuellt olika hormoner om de inte kommer från Sverige
Vispa ihop ägg och grädde. 1ägg. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Jag gillar att ha det stekta ägget till men i den här pytten bytte jag ut kött mot halloumi och så körde jag i en hel drös med rotfrukter jag hade hemma