Idag testade jag det berömda ”slow-cook”-varianten – ”pulled beef”. I morse tog jag ut en entrecôte-bit på cirka 1 kilo och la i en liten gjutjärnsgryta
Sötpotatisen i ger en härlig sötma till den kryddiga såsen. Använder du kycklingfilé steker du bitarna separat och häller sedan ner dom i grytan när såsen fått koka en bra stund
Tar du det från frysen, lägg det i en plastpåse i en skål med kallvatten så tinar köttet snabbare. Det här med att steka kött är inte alltid helt enkelt
En variant på biff med lök, fast utan biff och med fläsk istället. ) Enkelt att göra och riktigt gott. Mättande blir det i och med allt smör som är i… kan man bli smörberoende
1) Sätt ugnen på 100 grader. 2) Rör ihop alla ingredienser noga så att alla kryddor blandas. 3) Baka ihop till en jämn rulle något mindre än köttfärslimpa, utan håligheter
Få och vanliga ingredienser till såsen ändå blir den så otroligt god. Eftersom man inte behöver försteka köttet något, såsen tillagas samtidigt som köttet och allt går att förbereda så är det en perfekt bjudrätt när man är många
Skiva köttet tunt med en vass kniv. Värm upp oljan och curry i en kastrull. Häll i kokosmjölken, vattnet, buljongtärningen och lägg köttet i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.