Använd ½ kålrot i små tärningar och minska något på selleri- och lökmängden. 4 portioner1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)2 msk smör eller margarin2 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk äkta soya5 dl vatten4 - 6 små gula lökar8 potatisar2 - 3 morötter4 stjälkar bladselleri1 tsk basilika1 msk hackad persiljaTill 8 portioner. 1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)
Jag skrev det här receptet förra julen inspirerad av Tommy Myllimäkis ungsbakade blomkål, och trötta kålroten som jag brukade griljera och aldrig riktigt gillade
600 g benfritt nötkött (gärna bog). 1 skiva kålrot. Tärna och bryn köttet, lägg över i en gryta. Tärna de andra ingredienserna i ca 1 cm stora tärningar
Gott nötkött grillat rare med kålrots & sötpotatisgratäng. Det är ju verkligen något speciellt med kött och i helgen har vi verkligen unnat oss bra kött
Tillsätt rödvin, morot, kålrot och resten av kryddorna, låt koka ur stekpannan ett tag, flytta över till en gryta, låt puttra i minst 1,5 timmar. 500 g nötkött. 1 liten kålrot i tärningar (jag tar mer morötter och kålrot än vad receptet säger)
500 g tärnat nötkött. 200 g kålrot. Skala och hacka rotsakerna i stora bitar. Värm en stekpanna och bryn köttet i omgångar, sätt över köttet i en stor gryta