Kålrot örter recept

Bakad kålrot med örtsmör

Bakad kålrot med örtsmör

kålrot. 1 dl örter. Borsta och skölj av eventuell smuts från rotfrukten. Picka den med en gaffel och lägg in den i mikrovågs-ugnen
Ostfylld köttfärslimpa med potatis och kålrot

Ostfylld köttfärslimpa med potatis och kålrot

  Skala och klyfta potatis och kålrot. kålrot. ½ kålrot. Pia Ca 479 kcal/port med potatis och kålrot Ca 332 kcal/port utan potatis och kålrot 4 port 8 potatisar ½ kålrot ½msk smör&rapsolja salt och peppar ————- 500g. blandfärs 1 ägg ½msk potatismjöl 1 liten gul lök (finhackad) salt och peppar 50 g riven ost 17% gräslök coctailtomater ————— lätt creme fraiche franska örter
Fläskgryta med rotsaker och örter

Fläskgryta med rotsaker och örter

2 hg kålrot. Skala och skiva grönsakerna tunt. Skiva fläsket. Lös upp buljongtärningen i hett vatten. Varva grönsaker och fläsk i en hög form, potatis nederst och överst
Rotmos och fläsklägg

Rotmos och fläsklägg

Skala kålrot och morot. Täck med vatten i en kastrull med lock och tillsätt örter, lagerblad och en nypa salt
Ugnsrostade potatisar, lök och rotfrukter

Ugnsrostade potatisar, lök och rotfrukter

5 st kålrot. 5 st kålrot 1 bitar rotselleri 250 g steklök skalad 1 msk olivolja eller rapsolja 2 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar nymald 1 msk färsk rosmarin 1 msk honung flytande Ugn. 1Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter
Rotfruktsgryta med vita bönor och spenat

Rotfruktsgryta med vita bönor och spenat

Skala och tärna morötterna och kålroten. Tillsätt de torkade örterna samt svartpepparn. 1 kålrot à ca 400 g. Tillsätt morötterna och kålroten och låt det steka i ca 10 min till. 1 kålrot ca 400 g 1 msk tomatpuré
Rotfruktssoppa

Rotfruktssoppa

Strö över finhackade örter av valfri sort, tex persilja. 6 portioner 3 st morötter 2 st palsternackor 5 st potatisar 2 st rödbetor (kan uteslutas eller ersättas med kålrot) 0,5 purjolök 2 st vitlöksklyftor Ca 1,5 liter vatten 2 st grönsaksbuljongtärningar Persilja till garnering Smör till stekning Salt & peppar Gör såhär
ÖRTSTEKT FLÄSKKARRÉ

ÖRTSTEKT FLÄSKKARRÉ

En förmånlig, rustik och god söndagsmiddag får man om man följer detta recept på helstekt fläskkarré med örter från boken ‘Vårmat från Arla köket’
Fransk bondsoppa (aka rotsakssoppa)

Fransk bondsoppa (aka rotsakssoppa)

Jag hade potatis, morot, kålrot och palsternacka). Vet inte varför den ska vara just fransk, men jag hade franska örter i för säkerhets skull
Rostade rotsaker med goda röror

Rostade rotsaker med goda röror

- Variera med sötpotatis, kålrot, gulbetor eller polkabetor. Servera med färska grönsaker, örter & goda röror
Slökokt Borsjtj

Slökokt Borsjtj

Skala rödbetorna (och rovan/kålroten) och skär alla utom en rödbeta i tärningar (den sista grovriver du och sparar till slutet)

Grönsakssoppa

potatis, kålrot, morötter, persiljerot, palsternacka, vitkål, purjolök, broccoli Koka med vatten, grönsaksbuljong och massor av färska hackade örter
Kantarell och Skinksoppa - Recept

Kantarell och Skinksoppa - Recept

½ dl Kålrot, fintärnad. Tillsätt morot och kålrot. ½ dl Kålrot. 1 msk Rapsolja. 1 msk Smör. 100 g. Gula Kantareller, finhackad