Skala och klyfta potatis och kålrot. kålrot. ½ kålrot. Pia Ca 479 kcal/port med potatis och kålrot Ca 332 kcal/port utan potatis och kålrot 4 port 8 potatisar ½ kålrot ½msk smör&rapsolja salt och peppar ————- 500g. blandfärs 1 ägg ½msk potatismjöl 1 liten gul lök (finhackad) salt och peppar 50 g riven ost 17% gräslök coctailtomater ————— lätt creme fraiche franska örter
2 hg kålrot. Skala och skiva grönsakerna tunt. Skiva fläsket. Lös upp buljongtärningen i hett vatten. Varva grönsaker och fläsk i en hög form, potatis nederst och överst
5 st kålrot. 5 st kålrot 1 bitar rotselleri 250 g steklök skalad 1 msk olivolja eller rapsolja 2 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar nymald 1 msk färsk rosmarin 1 msk honung flytande Ugn. 1Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter
Skala och tärna morötterna och kålroten. Tillsätt de torkade örterna samt svartpepparn. 1 kålrot à ca 400 g. Tillsätt morötterna och kålroten och låt det steka i ca 10 min till. 1 kålrot ca 400 g 1 msk tomatpuré
Strö över finhackade örter av valfri sort, tex persilja. 6 portioner 3 st morötter 2 st palsternackor 5 st potatisar 2 st rödbetor (kan uteslutas eller ersättas med kålrot) 0,5 purjolök 2 st vitlöksklyftor Ca 1,5 liter vatten 2 st grönsaksbuljongtärningar Persilja till garnering Smör till stekning Salt & peppar Gör såhär