Kålrabbi har använts i mitt kök ett par gånger och jag har gillat det men nu var det länge sedan sist så när jag såg den i butiken härom dagen fick den följa med hem
men trots alla vegetariska kokböcker så hittade jag inte mycket med kålrabbi. Denna stora kålrabbi ryckte jag upp under besöket på Bärby självplock förra veckan men visste inte riktigt vad jag skulle göra med den
Kålrabbin är ingalunda en ny grönsak annat än i mitt grönsaksland och så här i efterhand kan jag ju undra varför jag inte odlat dessa lila runda kålsmakande bollar tidigare
Stek kålrabbin och lägg i en ugnsform som en rundel. Häll svampstuvningen ovanpå kålrabbin, lägg på inlagda champinjoner och marinerade cocktailtomater
1 kålrabbi (ca 250 g). Skala och skär kålrabbin till ca 1 cm tärningar. 1 kålrabbi (ca 250 g). En variant på något jag hittade i en tidning, Allt om mat tror jag det var
1 liten kålrabbi. 1 liten kålrabbi. Alternativ till Jansson - julmat 3 2018. Janssons frestelse är som bekant en rätt som hör hemma på det svenska smörgåsbordet och därför även till julmaten
Stek kålrabbin och lägg i en ugnsform som en rundel. Häll svampstuvningen ovanpå kålrabbin, lägg på inlagda champinjoner och marinerade cocktailtomater
Skala och riv moroten, kålrabbin och äpplen. 1 kålrabbi. 1 kålrabbi. Det är länge sedan vi storhandlade och just nu har vi mest små rester kvar, både i skafferiet och i kylskåpet
De fyllde jag med finstrimlad mango, avokado, kålrabbi, purjolök, morot och ärtskott. Vi beställde mat från thaikrogen runt hörnet och festade till det med vegetariska vårrullar, gryta med röd curry och thaibasilika och pad thai med tofu (vill man göra egen pad thai har jag ett grymt recept här)
Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi