1500 g lammfärs. 11 st gul lök 500 g spetskål eller vitkål 3 msk smör 500 g lammfärs 1 st lagerblad 1 msk timjan finhackad salt svartpeppar 1 msk ljus sirap 2 msk kalvfond 2 dl vispgrädde Till servering rårörda lingon potatis nykokt snabbsyrade grönsakerSkala löken och finhacka. 7 Servera med kokt potatis, syrade grönsaker och rårörda lingon. 1Tillsätt lagerblad och timjan och krydda med lite salt och peppar
Anki hade riktigt svårt för kålpudding och kåldolmar ett tag, stod inte ens ut med lukten av det, efter att en gång ha käkat kåldolmar och sedan blivit dålig
Finhacka gul lök, chili och blanda medlammfärs och pressad vitlök. Visst är det gott medkålpudding. Kryddade med chili och vitlök och resultatet blev strålande
Gör gärna kålpuddingen och såsen en dag före och låt mogna i kylen. Smaka av med salt och svartpeppar. Skär kålpuddingen i bitar och värm på låg värme i ugnen eller i mikron före servering