När jag och brorsan var små brukade hon göra sin kålpudding som mormor gjorde, kål i botten och på toppen med färsen emellan, så att vi lätt kunde ta bort kålen som vi inte tyckte om då
4-6 Rårörda lingon 125 g frysta lingon 2 msk strösocker Kålpudding 1 kg vitkål smör och olja (till stekning) 2 msk ljus sirap 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar 1 gul lök 600 g nötfärs 1 ägg 2 msk kalvfond 1 1/2 dl matyoghurt (10 %) 2 msk japansk soja Potatis 1 kg potatis Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ett tips är att baka kålpuddingen i folieformar, antingen i små portionsformar eller i större. Strimla kålen och stek i smör på medelvärme i en stekpanna
Blanda färsen med salt och peppar. Jag har fått två mobilabonnemang från att ha varit en kontantkortskund med en nio år gammal mobil hos en annan operatör till detta, dyrt må jag säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.