Dessa är sååååå mumsiga barnen valde julmust till sina. Säsongens godaste ♥Tänk lussekatt fast i kanelsnäckeform med riven vit choklad & riven mandelmassa som fyllning, kryddat med en aning kardemumma
I vörtbröd har man egentligen porter eller julmust. Är man glutenintolerant upplever de flesta att de klarar av i alla falla julmust – men många veteallergiker reagerar, så alternativ behövdes
Imorgon kväll ska vi ha gäster och fira vår egen ”lilla jul” med sötaste L och hennes föräldrar… Till Glöggen/julmusten blir det lite smågott, bla dessa knäck
Njut av din mjuka pepparkaka - gärna tillsammans med lite glögg eller ett glas julmust. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten. 2 tsk kardemumma
Vörtbröd3 torkade hela pomeransskal100 g smör2 flaskor Porter à 33 cl1 flaska Julmust à 33 cl1. 5 msk mald kardemumma1. Blanda porter, julmust och sirap i en kastrull och värm till 37 grader. 1 flaska Julmust 33 cl
Lussekatterna blev mjuka & fluffiga iaf, så ikväll bjuder vi pappa på nybakt & julmust. Idag har vi bakat här hemma, en liten snorig hjälpreda var med i köket som mer än gärna knådar och donar så man får inte va kräsen
Vispa ihop Smetana och julmust i en skål. 5 ägg1,5 dl Smetana2 dl Julmust light (har 0 gr KH/100 gr, men viss blodsockerpåverkan)180 gr Mandelmjöl (ca 4 dl)2 msk fiberhusk2 tsk bakpulver1 tsk salt1 tsk mald kanel1 tsk mald ingefära1 tsk mald pomeransskal1 tsk mald nejlika1 tsk mald kardemumma. Häll i Smetana/julmust i äggen och vispa typ 5-10 sekunder så att det blandas men passa så att det inte skär sig
1 msk kardemumma. På tal om flerdagarsprojekt, kan jag ge en update om min julmust, som tog lite längre tid än jag väntat mig (det är ganska kallt i vårt kök), men igår kändes det som det kan vara redo att buteljera idag 1 dl. 1 msk kardemumma
Smula ner jästen i en bunke, och rör ut den med ljummen julmust och porter. Blanda samman de malda kryddorna pomerans, kardemumma, ingefära och nejlika för sig i en liten kopp