Hemmagjord julkorv
Servera medrödkål och senap. Blötlägg fjälster i kallt vatten dagen innan, skölj ur dem med kallt vatten, mät upp vatten till smeten låt stå i frysen i 30min,skär bog och fläsk i strimlor, mal det i köttkvarn genom den fina hålskivan,blanda färs ,salt i en bunke och rör om kraftigt i 1 min,tillsätt övrigt, späd det iskalla vattnet lite i taget arbeta försen väl helst i köksmaskin tills smeten är seg blank och smidig, koka eller stek ett prov av smeten för att smaka av kryddningen. Trä fjälstret på korsordet till köttkvarn, stoppa smeten löst, knyt om med bomullssnöre till lagen långa korvar, lägg korvarna i en form strö över 1 msk grovt salt, kyl minst 6 timmar stek eller sjud korvarna,. Sjud med så mycket vatten att korvarna täcks, tillsätt lagerblad och kryddpeppar utan lock ca 15-20 min Krokfjälster ca 5meter, 7,5 dl iskallt vatten , 1,2 kg grisbog, 200gr sidfläsk rimmat utan svål, 1msk salt, 1tsk vitpeppar, 2tsk krossad kryddpeppar, 0,5 tsk malen ingefära, 0,5 tsk malda kryddnejlikor, 0,5 dl potatismjöl,