Krokfjälster ca 5meter, 7,5 dl iskallt vatten , 1,2 kg grisbog, 200gr sidfläsk rimmat utan svål, 1msk salt, 1tsk vitpeppar, 2tsk krossad kryddpeppar, 0,5 tsk malen ingefära, 0,5 tsk malda kryddnejlikor, 0,5 dl potatismjöl,
Till Kokning: 1lagerblad, 5st kryddpepparkorn
Servera med rödkål och senap
Beskrivning
Blötlägg fjälster i kallt vatten dagen innan, skölj ur dem med kallt vatten, mät upp vatten till smeten låt stå i frysen i 30min,skär bog och fläsk i strimlor, mal det i köttkvarn genom den fina hålskivan,blanda färs ,salt i en bunke och rör om kraftigt i 1 min,tillsätt övrigt, späd det iskalla vattnet lite i taget arbeta försen väl helst i köksmaskin tills smeten är seg blank och smidig, koka eller stek ett prov av smeten för att smaka av kryddningen. Trä fjälstret på korsordet till köttkvarn, stoppa smeten löst, knyt om med bomullssnöre till lagen långa korvar, lägg korvarna i en form strö över 1 msk grovt salt, kyl minst 6 timmar stek eller sjud korvarna,
Sjud med så mycket vatten att korvarna täcks, tillsätt lagerblad och kryddpeppar utan lock ca 15-20 min
Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart. De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar
Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen. Ha ha, låter ju illa. Precis som om jag äter snabbmat varje dag och frossar i kakor och godis mellan målen
Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
Hemmagjord rabarbersaft. God morgon. Idag ska jag och Felicia på presslunch på Vikinglines båt och prova deras barnmeny som Mikael Björklund tillsammans med några barn har satt ihop så det ser vi fram emot, hoppas att Felicia kommer att vara glad och nöjd under lunchen eller sova i sin vagn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.