Julkorv fläsk recept

Klassisk julkorv…

Klassisk julkorv…

Jag gjorde även ett försök till korvstoppning förra året men kan inte riktigt tycka att den föll ut som jag hade hoppats så nu så här i novemberrusket tänkte jag passa på att prova på den klassiska julkorven, den som kokas
Köttig julkorv

Köttig julkorv

Nedan följer ett recept på julkorv gjord på en blandning av nöt- och fläskkött. 500 g fläskkött. 300 g fläsk. 500 g fläskkött. 300 g fläsk
Hemmagjord julkorv

Hemmagjord julkorv

Blötlägg fjälster i kallt vatten dagen innan, skölj ur dem med kallt vatten, mät upp vatten till smeten låt stå i frysen i 30min,skär bog och fläsk i strimlor, mal det i köttkvarn genom den fina hålskivan,blanda färs ,salt i en bunke och rör om kraftigt i 1 min,tillsätt övrigt, späd det iskalla vattnet lite i taget arbeta försen väl helst i köksmaskin tills smeten är seg blank och smidig, koka eller stek ett prov av smeten för att smaka av kryddningen. Sjud med så mycket vatten att korvarna täcks, tillsätt lagerblad och kryddpeppar utan lock ca 15-20 min Krokfjälster ca 5meter, 7,5 dl iskallt vatten , 1,2 kg grisbog, 200gr sidfläsk rimmat utan svål, 1msk salt, 1tsk vitpeppar, 2tsk krossad kryddpeppar, 0,5 tsk malen ingefära, 0,5 tsk malda kryddnejlikor, 0,5 dl potatismjöl,

Jag ska stoppa korv till jul !

Och inte den grå äkliga feta milda julkorven som ingen äter i alla fall, utan CHORIZO. Ca 20-25 st korvar 400 gram fläskkött, t ex bog 100 gram späck 400 gram rimmat fläsk 4 klyfta(or) vitlök, hackad 1 st gul lök, hackad 0,5 tsk cayennepeppar 1 st röd chili, finhackad 2,5 tsk paprikapulver. Ca 20-25 st korvar 400 gram fläskkött, t ex bog 100 gram späck 400 gram rimmat fläsk 4 klyfta(or) vitlök, hackad 1 st gul lök, hackad 0,5 tsk cayennepeppar 1 st röd chili, finhackad

Julkorv

koka mjölken o låt svalna skala potatis o koka i 10 min (ska ej vara genomkokt) Putsa kött o fläsk, ta bort hinnor o senor Kör köttsorterna 3 ggr genom köttkvarnen på mellanskivan Putsa späck o kör genom köttkvarnen Kör den kokta avsvalnade potatisen genom köttkvarnen kör ut det sista från kvarnen m j a ett fuktat smörpapper Blanda kött, fläsk, späck, potatis, kryddor i en stor bunke, späd med mjölken lite i sänder. 1 kg fläsk (bog

Julkorv

Mal kött, fläsk eller späck och potatis i en köttkvarn. 1 kg magert fläskkött. 1 kg fläsk eller späck. Både kött, vätska och beredningsskål måste vara riktigt kalla

Korv i kopp

Bryn fläsket i smöret i en stor kastrull eller gryta. 100 g rökt sidfläsk. 200 g julkorv. Skala alla rotfrukter och skär i lika stora bitar, ca 2x2 cm