Jordnöts- och choklad kaka med kokosglasyr
Helena Toftling
Helena Toftling

Jordnöts- och choklad kaka med kokosglasyr

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kakan
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 340 g jordnötssmör (1 burk)
  • 0,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g hackad mörk choklad
  • Kokosglasyr
  • 2 dl kokosflingor
  • 75 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 msk mjölk

Beskrivning

    1. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt jordnötssmöret och mjölken.

    2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggvispet. Rör ner chokladen i smeten.

    3. Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr, ca 17 minuter. Ta då ut kakan och bred ut kokosglasyren som du kokat under tiden.

    4. Ställ in högt i ugnen och låt få lite färg.

    5. Glasyren: Rosta kokosflingorna under omrörning i en torr stekpanna tills de blir ljusbruna. Smält smöret i en kastrull och rör ner kokosen och övriga ingredienser. Värm försiktigt under omrörning tills den tjocknar.

Kommentarer

  • kristina.finer

     - 

    Hej! Denna kaka verkar ju väldigt spännande men det vore intressant att veta vilken ugnstemperatur man ska välja :)

Logga in eller Registrera för att kommentera.