Frukten och bären la jag i kylskåpet kvällen innan, så att de tinat lagom till morgonen. Något annat som hände igår var att jag så snart jag stigit upp efter min skönhetssömn kokade sylt
jordgubbar / blåbär / granatäppel. Det blev jordgubbssylt, blåbärssylt och granatäppelsylt. Använder frysta bär, eftersom det inte är säsong för färska ännu
Ett halvt kilo lyckades vi skrapa ihop, av blåbär, hallon, jordgubbar och så några vinbär. Vi tar alla små slattar av frysta bär som frysen kan uppbringa och så sätter vi fart
Sylt. Låt bären rinna av i en finmaskig sil, mixa sen allt väl. Idag var jag ute efter något syrligt och sött så gjorde råa hallongrottor men tog lite jordgubbar för ännu godare smak
som jag gjorde om lite eftersom den fyllningen var med körsbärssylt och det gillar inte jag. Tanken var först hallon, men i affären hade de inga färska, men däremot hade de jordgubbar och det gillar jag
Det här är en stående uppgift varje sommar - att göra "sylt" på rårörda jordgubbar som man sen kan plocka fram när vintermörkret känns som mest påträngande
För er som tycker om ingefära kan jag rekommendera sega browniesmuffins med syltad ingefära. Efter färskpotatis, sillätande, gräddfil och jordgubbsmumsande bär det ut på havet
) jordgubbar såklart. Trifle är en vanlig dessert i bland annat England och Danmark, och består traditionellt av vaniljkräm, grädde, bär/sylt samt sockerkaka varvat i lager
Bred ut sylten och lägg på den övre halvan. Bara mosade bär funkar också. Färska jordgubbar. Toppa med färska jordgubbar, lite citronmeliss och ett par flaggor så är midsommartårtan klar