Häll på 5 dl vatten samt buljongen. 1 st tärning kalvbuljong. Skala jordärtskockor och potatis. Dela i mindre bitar och fräs tillsammans med den hackade vitlöken och gula löken i olivolja i cirka 5 minuter
– Tillsätt skalade skockor, vatten, buljong och låt koka till skockorna är mjuka. – Tillsätt skalade skockor, vatten, buljong och låt koka till skockorna är mjuka
Sila av och behåll buljongen. Mixa ihop och tillsätt lite buljong efter hand. Häll på grädden och lite mer buljong tills konsistensen är rätt det är inte säkert att all buljong går åt, soppan ska vara ganska tjock
Tillsätt vatten och lägg i buljongen. 2 hönsbuljongtärningar. 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde. Idag delar jag med mig av receptet på den goda jordärtkockssoppan som Jenny bjöd på när vi hade tapaskväll
Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan. The post Jordärtskockssoppa med parmachips och parmesanchips appeared first on ceciliafolkesson
Grönsaksbuljong. Skala och tärna jordärtskockorna och lägg ned i kastrullen med löken, spä med vatten och vin samt tillsätt cirka 1 ½ tärning ekologisk grönsaksbuljong (jag har börjat använda mig av Kung Markattas buljong som är helt okej för att vara tärning, fast använd hellre Scandinavian Organics fonder). 2 bananschalottenlökar Grönsaksbuljong
Jordärtskockssoppa har vi lagat till tidigare i det Mårtenssonska köket, då med grädde och buljong (receptet hittar du här) men denna gången späddes soppan med kokosmjölk istället och kan ni tänka er, det blev hur gott som helst