Jordärtskockssoppa och jordärtskockschips
Anna
Anna
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Jordärtskocksoppa
  • 400 g jordärtskockor (har du för lite går det att fylla ut med potatis också)
  • 2 scharlottenlökar (gul lök går också bra)
  • 1 klick smör
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar (0,5 dl vitt vin)
  • 2,5 dl grädde
  • 1 citron
  •  
  • Gör såhär
  • – Klicka ner smör och fräs löken mjuk i en kastrull.
  • – Tillsätt skalade skockor, vatten, buljong och låt koka till skockorna är mjuka. (ca 15 min)
  • – Mixa med stavmixer och tillsätt grädde. Koka upp och smaka av med pressad citron och peppar.
  • – Toppa med chips och lite olivolja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.