The post Jordärtskockssoppa med parmachips och parmesanchips appeared first on ceciliafolkesson. Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen
Skala och tärna 300 g jordärtskockor och 2-3 potatisar. Ansa, skölj och strimla 7-8 cm purjolök (den vita/ljusgröna delen). Häll sedan över 1 liter kokande vatten (använd gärna vattenkokaren, så sparar du både tid och miljö). Krydda med 1 grönsaksbuljongtärning, lite salt och nymalen svartpeppar
Skala jordärtskockor och potatis och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken grovt. Häll en skvätt olivolja i en stor kastrull och fräs rotfrukter och lök utan att de tar färg
God i gratänger, god i sås, god att fritera och god i soppa. Den här varianten känns lite lyxigare när vi serverar den med lite crunch på toppen och dessutom smörstekta pilgrimsmusslor
Ingredienser Portioner. 4 förrättsportioner 4 jordärtskockor (4 jordärtskockor motsvarar ca 300 g) 3 msk rapsolja nymald svartpeppar 1 krm salt Citronsalt skal från 1/2 citron 2 krm salt nymald svartpeppar Till servering gräddfil (avrunnen över natten) eller crème fraiche löjrom kryddkrasse Lägg till i inköpslistan
Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla och sidfläsk. Jordärtskockssoppa. Soppan blir len och mild med härlig sälta från sidfläsket och fin sötma från den spänstiga och vackra pilgrimsmusslan
Koka upp och servera jordärtskockssoppan toppad med chipsen. Hetta upp olivoljan i en liten stekpanna så och lägg i jordärtskocksskivorna och låt dem nästan friteras på båda sidor till gyllene jordärtskockschips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.