(2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning. 1 röd chili
Hacka chili, vitlök, ingefära & lök grovt. Jamaican jerk chicken, är vanligt förekommande i Karibien. Använd en mortel eller matberedate & mixa lök, chili & ingefära
Jag rekommenderar verkligen att ha i chili i marinaden, men såklart bara om man gillar det. Det är första gången jag testar att äta jamaican jerk också, och det bästa sättet att beskriva den här rätten på är nog som en sötstark curry-liknande smak på tofun som i det här receptet toppas av en fräsch salsa med lagom hetta
Tillsätt pumpa, morötter, selleri, vitlök samt chili och stek ett par minuter. När det kommer till jerkryddan så har jag tidigare mortlar ihop en torr, rubaktig variant, men hemma hos Moma fick jag smaka hennes egna som var som en marinad
Jerk chicken. När allt börjar bli klart så släng ihop salladen, servera den sedan med den stekta Jerk chicken och det röda riset som du kokat i kokosmjölk
Hacka chili, salladslök, vitlök, schalottenlök, ingefära, koriander och timjan fint. Här gör jag en jamaicansk jerkpasta baserad på rom och kryddor som passar fantastiskt till denna typ av fisk
I denna serie ingår produkterna Coconut & Pepper Tortilla (mjuk tortilla med kokosnöt och peppar), Jamaican Jerk Spices (kryddpeppar, kummin och chili) och Mango Sauce (mango, ingefära, kanel och kryddpeppar)
Jag brukar bara göra Jerk på färska örter men jag fick ju prova denna. Färsk är bäst med detta funkar absolut, särskilt om man gillar julsmaker… 2 pers 2 kycklingbröst 1 röd chili 2 tsk hel kryddpeppar 1,5 tsk timjan 2 tsk mald kanel 1 krm mald muskot 2 krm mald svartpeppar 2 msk … 2 pers. 1 röd chili
En favorit hos oss på gastronom, Jamacian jerk chicken är helt laddad med härliga kryddor. Idag delar hon med sig av sitt recept på älgkorv med chili och enbär