Japanskinspirerad gryta
asa.frodin
asa.frodin

Japanskinspirerad gryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 1 msk olja eller kokosolja
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 40 g strimlad ingefära
  • 7 dl vatten
  • 2 dl glutenfri soja (tamari)
  • 1 handfull torkad svamp (gärna trattkantareller)
  • Till servering
  • Sötpotatisnudlar
  • Pak choi, skivad
  • Sesamolja

Beskrivning

    Gör så här
    Använd Instant Pot eller annan slags tryckkokare. Dela köttet i grytbitar och bryn dem i omgångar. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och tryckkoka 45 minuter (gäller högrev, 60 min för torrare kött). OBS! Du kan även använda nötfärs och då kokar man i vanlig gryta 30 min.

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av dem i kallt vatten. Klipp i mindre bitar (annars skvätter det när du äter).

    Vid servering, lägg ner kålen i grytan för att mjukna något, ca 2 min. Lägg nudlarna i djupa tallrikar och häll över den heta grytan. Droppa över lite sesamolja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.