Janssons Frestelser till Julafton, Påskafton & Midsommarafton
Hakim
Hakim

Janssons Frestelser till Julafton, Påskafton & Midsommarafton

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 5 röster

Ingredienser

  • 10-15 Potatisar
  • 5 dl vispgrädde
  • En halv lök
  • Smör eller Margarin
  • Två paket Ansjovis

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 225°C

    2. Smör in en stor ugnsform.

    3. Finhacka alt. riv lökhalvan fint (helst ska löken bli väldigt mjuk i koncistens).

    4. Skala några potatisar & riv ner dessa på en skärbräda med de största hålen på rivjärnet. OBS! Skala inte alla direkt, det är onödigt att skala ifall alla inte får plats i formen.

    5. Ta ut ansjovisen från båda burkarna. OBS! Behåll spadet!

    6. Lägg ca. 1cm lager potatis i botten, sedan en tredjedel av löken. Sprid sedan all Ansjovis, varva en tredjedel lök, 1cm potatis, den sista tredjedelen lök & fyll upp resten med potatis.

    7. Häll över allt spad från Ansjovisen.

    8. Fyll upp/dränk formen med 3-5dl vispgrädde.

    9. Ställ in i ugnen ca. 40-50min eller tills potatisen får en mjuk koncistens.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.