Jamies asiatiska lax i nudelbuljong. Rätten består av en ugnsbakad lax i sås som serveras i en kryddig nudelbuljong och med en suverän söt-syrlig sallad som tillbehör
Receptet från JamieOliver , men halverade. En bra basvara att ha är buljong. Â Då det finns en hel del salt och annat i färdiga buljonger, har jag gjort både grönsaks- och kycklingbuljong som jag fryst in
Det är ett långlagat recept som jag lånat från JamieOliver, en av mina favoriter i kockvärlden. Jag äter ofta kyckling nu när jag är i Turkiet, både hela kycklingbenet som slaktaren benar ur till schnitzel och så kokar jag en hel del buljong, som har så många hälsosamma effekter
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg JamieOliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
En ny favorit bland kokböckerna är JamieOlivers "Mat för hela året". Skär upp köttet och servera med tex potatisklyftor eller som Jamie rekomenderar, cannelonigratäng
Rör ut buljongen i vattnet och häll i stekpannan. Häll eventuellt på lite mer buljong och vatten. 2 msk olivolja3 gul lök180 g vildris2-3 zucchini (ganska stora)5 dl kokande vatten1 kycklingbuljongtäning (går att byta mot grönsaks för vegetarisk)4 msk creme fraiche150g riven ostsaltsvartpepparmer olivoljaSätt ugnen på 190 grader. JamieOliver) 2 msk olivolja. 1 kycklingbuljong
Och det är vår vän JamieOliver som står bakom receptet med de utsökta smakerna. (Jamie hänvisar till ett ganska avancerat recept där han kokar dem långsamt i ugn med bacon, buljong, rosmarin och vitlök
Receptet kommer från JamieOliver, men jag har gjort några ändringar. Ha i tomat purè, vinet och buljongen och rör försiktigt runt (köttet behöver inte brynas)
Den här lasagnen är inspirerad av JamieOliver. buljongpulver/buljongtärning. Tillsätt kryddorna och buljong efter smak, vitlök, chili, och krossade tomater