Ja som ni ser så serverade vi alltså våra fiskar medsmörstekt svart- och fänkål, men det gör man precis som man själv vill och tycker, kokt potatis och andra favoritgrönsaker fungerar naturligtvis också alla tiders
Toppa sedan risottonmed svartrötterna, champinjonerna och persiljan och såklart ännu mer parmesan. Hacka löken och fräs den i olivoljan på medelvärme tills den blir glansig
En krämig mild men smakrik risotto smaksatt av citron och krondill som kan serveras rakt upp och ner dom en egen rätt eller som här i kombination medsmörstekt makrill och rödbetor
Fiskdiskarna är fulla med färsk fisk och då måste man ju passa på. Risotton. Sökte på olika franska siter om tips om hur man skulle göra och jag blev väldigt nöjd med mitt resultat men lite ont i armen kanske
Det här är vad jag tänker på för att lyckas medrisotto. Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Nu äntligen så lyckades maken hitta ett recept som liknade den vi åt då, men våra smaklökar har hjälpt till att ändra lite på receptet och i lördags gjorde vi denna risotto och är galet nöjda med resultatet
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.