I det här fallet blev det ljuvliga svampar fyllda med oströra och ugnsrostade tomater som gratinerades och serverades med små järpar och ugnsrostade potatishalvor
Täck över järparna med lite folie och håll dem varma medan ni lagar såsen. Rensa och finhacka svampen. Tillsätt skyn från järparna under omrörning så inga klumpar bildats
Jag gjorde järparna på älgfärs, men det borde passa lika bra med vilken god färs som helst du har i frysen vildsvinsfärs, rådjursfärs, lammfärs eller blandfärs
Stek svampen i smör. Baconrullade lammjärpar1,2 kg lammfärs1 ägg1 dl ströbröd4 msk kalvfond1 msk kummin2 tsk paprikapulver1 tsk sambal oelek1/2 tsk salt16 baconskivorVispa samman alla ingredienserna utom baconet med degkrokarna på elvispen. Rulla 16 avlånga järpar av smeten. Rotfrukter och svamp4 skalade och slantade moröttersavoykål, delad i lagom stor delar1 purjolök, skivad300 g svampKoka morötter och purjolök under cirka 10 minuter
Vad sägs om järpar, pannbiff, skavgryta och ev wienerschnitzel. Blanda i svampen. Dottern hon petade bort svampen och paprikan men annars så va det tummen upp