Häll på vatten, tomatsås, några kvistar timjan och vinet. Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
En fredag härom veckan var huvudet tomt, kroppen trött och längtan stod till italiensk comfort food, av den hemsnickrade sort som förmodligen inte godkänns av någon bördig från landet i fråga men som aldrig misslyckas med att tillfredsställa såväl min kropp som min själ
Såg programmet "Två hungriga Italienare" på Svt Play och fick ett akut behov av Italiensk mat. Häll över tomatsåsen och oliverna, riv över parmesanosten
Jag har växt upp med en nästan religiös syn på italiensk matlagning. Min far har i mina unga tonår predikat om tomater, enkla råvaror och att allt man egentligen behöver för att överleva är god pasta, god olivolja och en korrekt tillagad tomatsås
Jag rekommenderar er att avnjuta auberginerullarna med ett glas rödvin, italiensk opera i högtalarna, en sallad och kanske något köttigt tillbehör, om ni är lagda åt det hållet
La Bloggi går italienskt. Tomatsåsen är bara krossade tomater med olivoljefräst vitlök och örtkryddor. Bäst är nog ändå en enkel tomatsås, som på bilden