Hittade ett smarrigt recept på en italiensklergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Lägg över köttet i en gryta. Lägg över det i grytan. Lägg över det i grytan tillsammans med oliver. Låt grytan småputtra under lock ca 1 timme. Låt grytan puttra i ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stor gryta med olja utan att det får färg. Lägg ner i grytan tillsammans med paprikapulver och fräs ett par minuter
Bryn köttet i en stekpanna med olivolja, lägg över i grytan med grönsaker. Strimla kalvköttet och tärna (eller skär i bitar) lök, vitlök, morot och blekselleri
En köttgryta som jag ofta bjudit på vid festligare tillfällen är den här italienska, dels eftersom den går att förbereda, dels känns det extra festlig med de olika tillbehören (orginalreceptet tror jag kommer från en gammal Ica Buffé-tidning)
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Bjud grytan med bröd och rucola. Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda kycklinggryta /Köket-redaktionen
Servera med valfritt tillbehör och gärna samma italienska vin som i grytan. 1 flaska rött italienskt vin. 2 burkar körsbärstomater 400 g 1 flaska rött italienskt vin