kycklingfilè fylld med mozzarella, soltorkade tomater och inlindad i bacon. Kallar det för italiensk kycklingfilè, om man vill kan man byta ut bacon mot parmaskinka eller pancetta för ännu mer italienskt
Lika tacksam är förrätten med en skållad tomat och citronsmakande färskost inlindad i parmaskinka. Bara som den är, eller kanske med ugnsrostad parmaskinka och ett pocherat ägg
färska champinjoner (några fyllda med blå mögelost och inlindade i parmaskinka). 2 paprikor färska champinjoner (några fyllda med blå mögelost och inlindade i parmaskinka)
Bryn kycklingen i lite smör i en stekpanna, och rulla sedan in bitarna i parmaskinka. Här kommer en riktigt smakrik maträtt för vinterkvällens fredagsmys, det är parmainlindad kyckling i en gräddig sås med smak av enbär och kantarell
Och gärna som den här, inlindad i något köttigt. Linda sedan parmaskinkan runt sparrisbuketten och servera med jordgubbssallad med fetaost eller en klick citronkräm
Och när jag nu faktiskt kan strassa ner till hamnen i bara nattskjortan för att charma till mig en ny-rensad Ramsøy-torsk ifrån en känning med skön ö-dialekt, ja då är det ju dumt att leva på köttfärs och Parmaskinka
Kyckling inlindad i parmaskinka med pestosåsrecept för 4 personer1 påse frysta kycklingfiléer1 paket parmaskinkaPestosås. 2 dl creme frache1 dl majonnäs3 msk pestokrydda efter smakRulla in kycklingfiléerna i parmaskinka och lägg i en ugnsfast form in i ugnen på 150C i ca 30-40 min. ) Kyckling inlindad i parmaskinka med pestosåsrecept för 4 personer
50 skivor parmaskinka. Finhacka eller mixa rucolasalladen men spara några blad till garnering. Blanda försiktigt med lätt crème fraiche, vitlök, ost, salt och peppar