Fisk,. Detta är min mormors recept på stektinlagd strömming, och den är förförande god verkligen. När vi nu ändå är lite inne på gamla sägner och påsktraditoner så tänkte jag bjuda er på en riktigt gammal klassiker - stekt inlagt strömming
Sedan är det dags att steka fisken. Stekt, inlagd strömming. När både fisken och lagen har svalnat lägger du dem tillsammans i en burk, varvar med fint skivad rödlök och sluter burken med ett lock
Passar bra som tillbehör till stektfisk, köttbullar/köttbit eller som pålägg på grovt bröd. Lättkokt med en god rapsolja och lite flingsalt eller råstekt i smör och olja, så föredrar jag brysselkålen
Hacka inlagda rödbetor och lägg i en skål. Skölj fiskarna och ta ur ev. Ta ut skrubborna och kontrollera med en gaffel så att de är genomstekta vid ryggbenet
Middagen avslutas dessutom med mormors goda ris a la Malta som hon serverar med inlagda persikor. I min familj äter vi alltid lutfisk med senapssås hemma hos mormor och morfar på juldagen, det har alltid varit så, så länge jag funnits med i bilden