Sötningen påverkar inte hållbarheten på inläggningen, salt sill inlagd i ättikssprit behöver inte den höga halt socker för att hålla sig som vi vant oss vid
Inläggning. Varva sill, lag, rödlök, purjolök, äpple, kryddpeppar och dill i en burk eller bunke. 2 tsk krossad kryddpeppar. ca 400 g inläggningssill. 2 burkar inläggningssill à 420 g. 10 kryddpepparkorn. 1 krm kryddpeppar. 1 krm kryddpeppar. ca 400 g inläggningssill. 10 kryddpepparkorn. 1 krm kryddpeppar
) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Till vår och sommar behövs det "lättare" inläggningar. Men inte med kryddpeppar till midsommar. 1 förp 5-minuterssill (eller 1 brk inläggningssill), ca 420 g. 1 förp 5-minuterssill (eller 1 brk inläggningssill), ca 420 g
Konsten att få till riktigt goda sillinläggningar är faktiskt rätt enkel, så prova att göra egna i år istället för att köpa butikernas översötade burkar
Tillsätt sukrin, lagerblad och kryddpeppar. Inläggning. Inläggning. 10 st hela kryddpepparkorn. 1 paket inläggningssill (420 g ink vätska). 10 st hela kryddpepparkorn. 1 paket inläggningssill (420 g ink vätska)
Det andra momentet är själva inläggningen. Inläggningslag. Gör samtidigt inläggningslagen genom att blanda alla ingredienser och ge det ett snabbt uppkok
Till midsommar gjorde jag två egna sillinläggningar. Att göra egen sillinläggning är verkligen inte tidskrävande och det är dessutom kul att testa eftersom du kan smaksätta din sill med precis det du gillar