1 del ättika, 2 delar socker & 3 delar med vatten. 1 del ättika. Att lägga in (pickla, syra) är ju det perfekta sättet att förlänga säsongen på favoritgrönsakerna
Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
Blanda ättika, socker, vatten och salt i kastrull och låt koka upp. Provade det till fläskytterfilé i gräddsås och rättikagratäng igår, gott till det med
Blanda vatten, ättika, socker, kanel och ingefära i en kastrull. 2 dl ättika 12%. Nu fylls förråden på här hemma med massa härligt gott att ta fram när höstvindarna viner och mustiga grytor står och puttrar på spisen
Inläggningslag. Inläggningslag. 3 dl ättika 12%. Koka upp ingredienserna till inläggningslagen, låt den koka 10 minuter och häll den sedan över gurkorna. 3 dl ättika 12%
Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp
Stekt sill i ättika. Nu är det hög tid att börja tänka på påskmaten, och framför allt då vilka sorters sillinläggningar som ska finnas med på påskabordet
Sötningen påverkar inte hållbarheten på inläggningen, salt sill inlagd i ättikssprit behöver inte den höga halt socker för att hålla sig som vi vant oss vid
i havet, i ättika och i brännvin. Det sägs att ättikan, Perstorps 24%, sockret från de skånska betorna och de vanligaste kryddorna i den skånska husmanskosten bildar en perfekt treenighet i denna inläggning. 4 burkar Abbas inläggningssill. 1 dl Perstorps ättika. 4 burkar Abbas inläggningssill. 1 dl Perstorps ättika
2 msk ättika 12 %-ig. Koka upp vatten och salt , lägg i vitlöksklyftorna och låt dem koka 5 minuter. Skölj klyftorna i kallt vatten, låt dem rinna av och skala dem sen