Det här med dal, "linscurry", är något som jag tycker det Indiska köket är outstanding på. Indiskt,. Det här är ett recept på en sötsur dal, en härlig balans mellan tamarindsurt och jaggerysött
Moong Dal Tadka är en Indisk maträtt, som vanligen äts med ris eller med bröd. Moong Dal Tadka is an Indian dish, usually eaten with rice or with bread
Med inspiration av den indiska linssoppan Dal Shorva blev vi vuxna mätta och mycket belåtna. De yngre var inte lika glada, men mycket bröd och en fruktsallad efteråt gjorde dem i alla fall mätta
Det här med dal, "linscurry", är något som jag tycker det Indiska köket är outstanding på. Finns nog lika många lokala varianter som det finns indiska husmödrar
Vegetarisk Indisk gryta. Chana Dal. Plocka bort dåliga chana dal som ibland kan finnas i förpackningen. Blanda i den kokta chana dal tillsammans med vattnet som de har kokats i
Sambar kanske inte säger så mycket om man inte är hemma i det indiska köket. Jag frågade min vän Caroline som är min rådgivare när det kommer till indisk mat, framför allt
Servera med ris och ett indiskt bröd. Tamatari Toor Dal påminner lite om Daal tadka som jag gjorde här tidigare, förutom denna har lite andra ingredienser och är lite kryddigare
Jag gillar verkligen indisk mat, och har lagat det några gånger. Den här smöriga linsgrytan (butter dal) blev väldigt lyckad, och fick även gott betyg från resten av Bakbokmat-familjen
Soppan innehåller timjan, vilket inte är en typiskt indisk krydda. - Dal tadka. Det blir lite väst möter öst alltså, eftersom de andra kryddorna utgör en typiskt indisk blandning
Dahl är en indisk gryta som brukar innehålla linser, kikärtor eller bönor. Idag bjuder jag på en härligt krämig dahl (stavas även dhal, daal eller dal)
Urad dal är delade små svarta bönor. Knapriga veganska linsbollar – tänk indisk falafel – med smak av koriander och chili lyser upp vilken dag som helst