Så här gör du din Imam Bayildi
Börja med att skölja dina aubergine under vatten. Vissa låter dem stå i saltvatten i cirka en kvart för att få bort den bittra smaken, jag brukar dock hoppa över detta pga. tidsbrist. Fortsätt med att skala bort skalet lite grann, så att man fortfarande kan se att det är en aubergine. Därefter grillar du i ugnen på 200 grader i 20 minuter så att de är lite mjuka.
Vid sidan om, skiva löken och finhacka tomaterna. Dela vitlöken på hälften. Bryn löken i olja tills de får färg. Tillsätt tomaterna och vitlöken. Låt puttra på medelvärme i cirka tio minuter. Ta ut auberginen och gröp ett hål i mitten och fyll med tomatfyllningen. Sist strö över parmesan. Häll vatten i botten av ugnsformen. Slutligen baka i ugn i cirka 30 minuter tills det fått färg. Nu kan du servera din goda Karniyarik med ris.
Ugnsbakad aubergine med vitlök och tomat eller som rätten även kallas imambayildi (Osmansk präst - en imam - som svimmade antingen av övermättnad när han satt i sig för mycket av den, eller av snålhet då han insåg hur mycket dyr olivolja som använts
Inlägget Turkisk gryta tillagad i ugn dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär
Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär
Ris, couscous eller bulgur till grytan – eller bara ett gott bröd. Så jag knåpade ihop den här turkiskt inspirerade grytan med ett öga på gamla recept och en näsa över grytan
Vem har hört talas om turkiskt fyllt tunnbröd, gözleme förut. Jag var helt ovetande men lyckades få nys om gözleme och blev helt klart tvungen att prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.