Imam bayildi – Turkisk auberginerätt
With Yasmin
With Yasmin

Imam bayildi – Turkisk auberginerätt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser, 4 personer
  • 4 st aubergine
  • 1 msk olja (för penslig)
  • Tomatfyllning
  • 4 msk olja
  • 1 st lök
  • 2 st tomater
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • Garnering Parmesan

Beskrivning

    Så här gör du din Imam Bayildi
    Börja med att skölja dina aubergine under vatten. Vissa låter dem stå i saltvatten i cirka en kvart för att få bort den bittra smaken, jag brukar dock hoppa över detta pga. tidsbrist. Fortsätt med att skala bort skalet lite grann, så att man fortfarande kan se att det är en aubergine. Därefter grillar du i ugnen på 200 grader i 20 minuter så att de är lite mjuka.
    Vid sidan om, skiva löken och finhacka tomaterna. Dela vitlöken på hälften. Bryn löken i olja tills de får färg. Tillsätt tomaterna och vitlöken. Låt puttra på medelvärme i cirka tio minuter. Ta ut auberginen och gröp ett hål i mitten och fyll med tomatfyllningen. Sist strö över parmesan. Häll vatten i botten av ugnsformen. Slutligen baka i ugn i cirka 30 minuter tills det fått färg. Nu kan du servera din goda Karniyarik med ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.