120 grader
, eller tills smeten klarar “kul-provet ” . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25 cm.Häll den finkrossade karamellerna över fudgen och låt stelna där det är svalt. Skär sedan lagom stora bitar bitar innan du lägger om dem i någon fin godis skål.
Inte hunnit göra något julgodis i år. (Eller, om du är som jag. gjort, men ätit upp …) Då tror jag att du kommer att ha nytta av ett recept på världens enklaste fudge
Den här gången är det en knäck med turkisk peppar. Turkisk peppar - knäck. 20 turkisk peppar karameller (krossas i mortel - försök få olika stora bitar och spara några större bitar att ha ovanpå knäcken senare). 20 turkisk peppar karameller
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta. 3 dl vispgrädde3 3 dl strösocker1 1 dl sirap1 1 msk kakao3/4 dl turkisk peppar (jag tycker gott man kan ta 1 dl)2 2 tsk smör200 200 g mörk choklad 70% (ta inte ljus eller blockchoklad
Inlägget Turkisk gryta tillagad i ugn dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär
Lchf Julgodis. 2015-11-30, 13. 25. Gjorde lite julgodis i helgen, allt enligt lchf så klart. Det blev två olika sorter, Fudge med röda bär och Glöggtryffel med flagad mandel
Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär
Gomorron och jag vill önska er en härlig tredje advent… Jag tänkte tipsa om en klassisk goding här, LCHF snickers… Ett mera hälsosamt alternativ till advent och jul…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.